Punč s pomerančovým nebo mandarinkovým sirupem

Zajít si na punč letos není tak jednoduché, že?

Úplně nechápu, jestli se punč může prodávat alko nebo jen nealko, z okýnka či ze dveří, do kelímku nebo vůbec … asi je to tím, že žiju v zasněžených horách daleko od ruchu velkoměst a nemám dost informací . 

Ale je taky možné, že v tom má chaos i někdo z vás z města a rozhodnete si punč raději udělat doma.

A to by se mohl hodit náš pomerančový případně mandarinkový sirup a tenhle recept počítaný na velký hrnek punče:

1. Uvařte silnější šípkový čaj.

Buď předem vylouhujte ve studené vodě trochu podrcené sušené šípky (nejlépe přes noc) a pak uvařte a zceďte. Když na to nemáte čas ani náladu, kupte si šípkový čaj v sáčku (ale ať je tam obsah šípků vyšší než třeba 10%).

2. K horkému čaji přilejte trochu dobrého jablečného džusu nebo moštu (stačí 3 lžíce na hrnek punče) a 1-2 lžíce našeho pomerančového sirupu. 

3. Přidejte kousky jablek a pomeranče a všechno chvilku povařte. Nemusíte přidávat už žádné koření, sirup je voňavý dost díky skořici, badyánu a vanilce, ale kdo je závislý na skořici (jako já) nebo badyánu, může kousek vložit. 

4. Pro děti a nepijáky můžete servírovat hned, ostatním punč dokončíte pomocí pořádného panáka tuzemáku!

Jo, a s mandarinkovým sirupem je to podobné – jen tu skořici přidejte určitě, je jí tam jen trošku, zato hodně hřebíčku a kardamomu.

Tak na zdraví!!!

Zanechte komentář