Medová hořčice a vajíčková pomazánka? To je dvojka!

Vajíčková pomazánka je vděčné, jednoduché a zdravé jídlo, to je jasná věc. Ale dá se vždycky o kousek vylepšit, třeba taková medová hořčice z Jiříkovské pecky ji posune na úplně jinou úroveň. Co vyzkoušet hned dvě různé varianty?

Vajíčková pomazánka s avokádem a medvědím česnekem

Z oloupaných vajíček vyjmeme žloutky, smícháme je v misce s dužinou avokáda a s medovou hořčicí s medvědím česnekem a důkladně rozšleháme. Dochutíme solí a bílým pepřem. Plníme do mističek z bílků.

Vajíčková pomazánka s libečkem

  • 4 vajíčka uvařená natvrdo
  • 2 kostky žervé (např. Palouček z Lidlu apod.)
  • 2 lžíce medové hořčice s libečkem
  • sůl
  • hrst sekaného libečku (čerstvý nebo mražený)

Celá oloupaná vajíčka nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s žervé a medovou hořčicí s libečkem a důkladně rozšleháme. Dochutíme solí a na závěr přidáme libeček. Mažeme na chleba, veku nebo toasty.

Samozřejmě můžete vyzkoušet další verze, třeba medová hořčice s koprem se k vajíčkům hodí zrovna tak skvěle!

Zanechte komentář