Košík je prázdný.
Medová hořčice a vajíčková pomazánka? To je dvojka!
Vajíčková pomazánka je vděčné, jednoduché a zdravé jídlo, to je jasná věc. Ale dá se vždycky o kousek vylepšit, třeba taková medová hořčice z Jiříkovské pecky ji posune na úplně jinou úroveň. Co vyzkoušet hned dvě různé varianty?
Vajíčková pomazánka s avokádem a medvědím česnekem
- 4 vajíčka uvařená natvrdo
- 2 zralá avokáda
- 2 lžíce medové hořčice s medvědím česnekem
- sůl
- bílý pepř
Z oloupaných vajíček vyjmeme žloutky, smícháme je v misce s dužinou avokáda a s medovou hořčicí s medvědím česnekem a důkladně rozšleháme. Dochutíme solí a bílým pepřem. Plníme do mističek z bílků.

Vajíčková pomazánka s libečkem
- 4 vajíčka uvařená natvrdo
- 2 kostky žervé (např. Palouček z Lidlu apod.)
- 2 lžíce medové hořčice s libečkem
- sůl
- hrst sekaného libečku (čerstvý nebo mražený)
Celá oloupaná vajíčka nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s žervé a medovou hořčicí s libečkem a důkladně rozšleháme. Dochutíme solí a na závěr přidáme libeček. Mažeme na chleba, veku nebo toasty.
Samozřejmě můžete vyzkoušet další verze, třeba medová hořčice s koprem se k vajíčkům hodí zrovna tak skvěle!